夏菓子の定番の御菓子といえば寒天を使った錦玉(きんぎょく)です。猛署に涼一味を感じさせてくれる御菓子で、実際の効果も寒天は保冷製に優れていて、冷やされた寒天は身体の体内でも当分の間、身体を冷ます効果がある御菓子である。 写真は雨にかすむ紫陽花を表現したもの。
寒天について・・・天然物と工業用ものの種類に分けられる。
天然ものには、角寒天、糸寒天があり。使用する時は、あらかじめ一晩は水に漬さないと加熱しても溶けにくいので注意が必要である。
角寒天よりも糸寒天の方が、凝固力、弾力性が強く優れているいので水(ぬるま湯)に漬ける時間や、御菓子の種類、製法によって使いわけるとよいでしょう。角寒天・糸寒天とも透き通るような透明感が上生和菓子に向いている。
工業寒天には、粉寒天やカラギーナンなどがある。長い時間水に漬ける必要がなく、すぐ水に溶かして使用できる利便性があるが、透明感に欠けていてるのと、凝固力はかなり強いが弾力性欠けるので、上生菓子の生地には適していない、安価な菓子の中餡等に使用されることが多い。
寒天について・・・天然物と工業用ものの種類に分けられる。
天然ものには、角寒天、糸寒天があり。使用する時は、あらかじめ一晩は水に漬さないと加熱しても溶けにくいので注意が必要である。
角寒天よりも糸寒天の方が、凝固力、弾力性が強く優れているいので水(ぬるま湯)に漬ける時間や、御菓子の種類、製法によって使いわけるとよいでしょう。角寒天・糸寒天とも透き通るような透明感が上生和菓子に向いている。
工業寒天には、粉寒天やカラギーナンなどがある。長い時間水に漬ける必要がなく、すぐ水に溶かして使用できる利便性があるが、透明感に欠けていてるのと、凝固力はかなり強いが弾力性欠けるので、上生菓子の生地には適していない、安価な菓子の中餡等に使用されることが多い。
The classic sweet of summer confectionery is Kingyoku using agar. It is a sweet that makes you feel cool and cool, and the actual effect is that the agar is excellent in keeping cool, and the cooled agar is a sweet that cools the body for the time being even in the body of the body is there. The photo shows a hydrangea that is blurred by rain.
Agar is divided into natural products and industrial products.
Natural products include Kaku-agar and Ito-agar. When using, care must be taken because it will not melt easily even if heated unless it is immersed in water overnight.
It is better to use it depending on the time of immersion in water (warm water), the type of sweets, and the manufacturing method, as thread agar has stronger coagulation and elasticity than square agar. Both Kaku agar and Ito agar have a transparent clarity that is suitable for Jyosei wagashi.
Industrial agar includes powder agar and carrageenan. It does not need to be immersed in water for a long time, and has the convenience of being immediately dissolved in water.However, it lacks transparency and has a very strong coagulation but lacks elasticity, making it suitable for dough for fresh confectionery. Not often used for inexpensive sweets.
夏季糖果的经典甜点是使用琼脂的金蛋。 一种使您在船尾站处感觉凉爽的糖果,实际效果是琼脂在隔热产品中极佳,而冷却的琼脂则具有使身体暂时冷却的效果,甚至在人体内 有。 这张照片显示了被雨迷离的绣球花。
琼脂分为天然产品和工业产品。
天然产品包括Kaku-琼脂和Ito-琼脂。 使用时,必须小心,因为除非将其浸入水中过夜,否则即使加热也不会轻易融化。
最好根据浸入水(温水)的时间,糖果的类型和制造方法来使用它,因为线琼脂比方琼脂具有更强的凝结性和弹性。 Kaku琼脂和Ito琼脂均具有透明的透明度,适用于Joseosei wagashi。
工业琼脂包括粉末琼脂和角叉菜胶。 它不需要长时间浸泡在水中,并且具有立即溶解在水中的便利性,但是它缺乏透明性,具有很强的凝结性,但是缺乏弹性,使其适合用于新鲜糖果的面团。 不常用于便宜的糖果。